top of page

Zlatan Sindičić je jedan od osnivača i stalni dirigent Hrvatskog pjevačkog zbora Ivan pl. Zajc.

Zbor je doveo do zavidnih interpretativnih dometa o čemu svjedoče brojna priznanja i učestali pozivi na nastupe u Hrvatskoj i inozemstvu.

Rođen je  u Zadru, gdje je završio gimnaziju i srednju glazbenu školu. Apsolvirao je odjel matematike i fizike na Pedagoškoj akademiji u Zadru. Godine 1979. diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu teoretsko-pedagoški smjer. Usporedno sa studijem na Muzičkoj akademiji diplomirao je na odjelu solo-pjevanja u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u klasi prof. Renate Šeringer.

Za vrijeme studija glazbe predavao je glasovir u školi za ritmiku i ples, te u Glazbenoj školi Ivana Zajca. Radio je kao stručni suradnik u Centru za kulturu i informacije Maksimir, a od godine 1982. do 1993. u Hrvatskom saboru kulture na mjestu stručnog suradnika za glazbenu kulturu.

Član je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Već 1967. godine uključuje se kao pjevač u rad HPGD Zoranić u Zadru, a po dolasku na studij u Zagreb postaje stalni član-pjevač zbora Ivan Goran Kovačić, u kojem je posljednjih nekoliko godina (do 1982.) bio korepetitor i zamjenik dirigenta.

Od samog osnutka (1980.) do njihova gašenja (1985.) stalni je član Zagrebačkih madrigalista.

bottom of page